• Welcome to Final Fantasy Hacktics. Please login or sign up.
 

FFT - Transparent dialogue text boxes and artifacts

Started by f8isrippin, October 02, 2022, 05:46:02 am

f8isrippin

October 02, 2022, 05:46:02 am Last Edit: October 03, 2022, 05:35:50 pm by f8isrippin
Hello, I have been playing Tactics on ePSXe 2.0.5 and got it looking pretty nice! Even fixed the dreaded "black screen map" issue. However, I'm still having the issue where the dialogue text boxes in the cutscenes are transparent and leave behind massive artifacts. It looks pretty bad.

Example:


I've tried the following:
-Setting HD textures to 0
-Setting Texture filtering to 0
-Disabling Screen filtering
-Disabling MDEC filtering
-Disabling HLE emulation and selecting a BIOS
-Setting CPU to 1x
-Disabling subpixel precision in GTE hacks
-Disabling Use pixel shader for 'PSX texture window' emulation
-Enabling Fake subtractive blending in Special game fixes
-Using 'Nice' and 'Fast' video settings
-Updating to Pete's OpenGL 2.9
-Adding Pete's OpenGL2 Tweak and configuring the .ini
-Installed ePSXe on a friend's laptop, same issue occurs

No luck. Been googling through forum posts since the early 2000s till now, and the only answers I get are "try messing with filtering, idk". Any idea how to fix this? Ideally I would like to stick with ePSXe. This is occurring with an ISO patched with the Randomizer.

Plugin: Pete's OpenGL2 Driver 2.10
Author: Pete Bernert
Card vendor: NVIDIA Corporation
GFX card: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti/PCIe/SSE2

Resolution/Color:
1024x768 Window mode
Internal X resolution: 2
Internal Y resolution: 3
Keep psx aspect ratio: on
No render-to-texture: - No render-to-texture: on


Filtering: 0
Hi-Res textures: 0
TexWin pixel shader: off
VRam size: 0 MBytes

Framerate:
FPS limitation: on
Frame skipping: off
FPS limit: Auto

Compatibility:
Offscreen drawing: 1
Framebuffer effects: 3
Framebuffer uploads: 1

Misc:
Scanlines: off
Mdec filter: on
Screen filtering: off
Shader effects: 4/3
Flicker-fix border size: 0
GF4/XP crash fix: off
Game fixes: off [00000000]

The MD5 hash for my iso is: b156ba386436d20fd5ed8d37bab6b624
  • Modding version: PSX
  • Discord username: F8#1312

Elric

Use something better than ePSXe, like Duckstation or even pSX.

Using ePSXe these days for emulating PS1, is like using ZSNES to emulate SNES. There are and have been much better options for over a decade now...
  • Modding version: PSX
<@Angel> Teach a man to fish and he'll open up a fishery to compete against yours.
Journey of the Five                                               The Lion War / of the Lions

  

Jot5 Leader :: Eventer :: OtherTLW Leader :: Eventer :: Other

f8isrippin

Quote from: Elric on October 03, 2022, 11:35:15 amUse something better than ePSXe, like Duckstation or even pSX.

Using ePSXe these days for emulating PS1, is like using ZSNES to emulate SNES. There are and have been much better options for over a decade now...

Thanks.  I don't keep up with emulator news as you can tell.  I switched to Duckstation today and it's great.  Unfortunately I'm still getting the same issue, but I believe its an issue with the ISO I'm using anyway.  I misremembered the issue being present on vanilla.  Updated my OP to reflect that.
  • Modding version: PSX
  • Discord username: F8#1312

Chemick

Maybe you've figured this out by now, but I'll just add that my base ROM has the same md5 hash as yours and it works just fine using the latest build of Duckstation. Have you run into the same problem you're having on the base ROM of the game?
  • Modding version: PSX
  • Discord username: Chemick#8311