Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Don't be hasty to start your own mod; all our FFT modding projects are greatly understaffed. Find out how you can help in the Recruitment section.

Archer Skillset  (Read 1301 times)
Pages: [1]
FPSeph [Posts: 5]
  • View Profile
  • share
  • [October 30, 2018, 08:38:23 PM]
Archer Skillset
« on: October 30, 2018, 08:38:23 PM »
Hi guys

I have a question about archers, as we all know they're an almost useless job in the game so with that in mind I wanted to create new skills for it, like:

-Poison Shot - Damages the enemy with a chance of inflicting poison
-Berserker Shot - Damages the enemy with a chance of inflicting confuse
-Paralysis Shot - Damages the enemy with a chance of inflicting stop
-Flaming Shot - Causes fire damage
-Head Shot - Causes double damage to the enemy with a chance of inflicting KO, but takes longer to charge.

And so go on.

The question is, is there any way to edit the Aim skills to inflict status effects or is it impossible?
Nyzer [Posts: 889]
  • View Profile
  • share
  • [October 31, 2018, 11:22:20 PM]
Re: Archer Skillset
« Reply #1 on: October 31, 2018, 11:22:20 PM »
It could be done with ASM, and I'd be surprised if some didn't already exist that could do this, as I know some have been made for that exact purpose with normal abilities.

That said, everything except having the CT work properly could be done just by burning some regular skill slots, if you so wished.

    • Modding version: PSX & WotL
  • Raijinili [Posts: 78]
    • View Profile
    • share
    • [November 22, 2018, 03:52:11 AM]
    Re: Archer Skillset
    « Reply #2 on: November 22, 2018, 03:52:11 AM »
    Nyzer, OP is probably modding PSP, since they said "Aim" instead of "Charge".

    IIRC, there's a certain ability you can edit to add status infliction to all Aim+X, but... it adds status infliction to all Aim+X. However, that contradicts my understanding that Aim+X uses the weapon's status infliction properties.

    I don't know if you can add element to a skill using the Aim formula. It might ignore the skill element and use the weapon element.

    That said, everything except having the CT work properly could be done just by burning some regular skill slots, if you so wished.

    What do you mean by "having the CT work properly"?

    There are a few unique properties of the Aim+X skillset type. I ought't've written it down somewhere, but I didn't. From memory:
    - Charge time is not affected by Swiftness.
    - Cannot move after Aim+X.
    - BMG says moving while Aiming cancels it.


    I assumed a fake would use the channeling pose (two hands up), rather than the Aiming pose (horse stance?). However, Cloud's Limit uses the Aiming pose, so it's something else controlling that. Maybe the Weapon Strike or Ignore Silence flag?
    Nyzer [Posts: 889]
    • View Profile
    • share
    • [November 23, 2018, 04:01:49 AM]
    Re: Archer Skillset
    « Reply #3 on: November 23, 2018, 04:01:49 AM »
    Quote
    What do you mean by "having the CT work properly"?

    I made a personal patch for the PSP that edited the Archer skillset; IIRC I had to change it around a little. Though maybe it was just that I swapped it for the Calculator...? Honestly it's been long enough that I don't exactly remember that.

    However, a regular Weapon Range skill with CT has some trouble if you use this skill and then move. I can't remember if the skillset itself still blocks it or warns the player like it normally does with Aim if you change it to a normal skillset type, but, gun to the head, I don't think it does, after my experimentation with the above.

    • Modding version: PSX & WotL
  • Pedro Henrike [Posts: 22]
    • View Profile
    • share
    • [November 28, 2018, 07:39:29 PM]
    Re: Archer Skillset
    « Reply #4 on: November 28, 2018, 07:39:29 PM »
    I want to change the name of the skills of some classes that I replaced, how do I?
    the error appears: DTE for OPEN.LZW failed. The ISO has NOT been modified.
    Undead Knight
    Heisho [Posts: 109]
    • View Profile
    • share
    • [November 28, 2018, 09:05:29 PM]
    Re: Archer Skillset
    « Reply #5 on: November 28, 2018, 09:05:29 PM »
    I want to change the name of the skills of some classes that I replaced, how do I?
    the error appears: DTE for OPEN.LZW failed. The ISO has NOT been modified.

    The reason is that sometimes (almost always) you will find this error while patching text for the PSP version. Reasons are unknown but what helps is that you must patch EVERYTHING on one shot. Also you can't use Xifanie Text editor since at the moment is not fully compatible with WotL.
    Also, in my personal experience, I did deleted some text in the OPEN.LZW file on the Text Editor, specifically on the names of Units (beats me why). However this method is not 100% effective and I don't why it happen.

    In short, is very difficult to patch text for PSP, but is doable, just make sure that you never close the editor and you can make as much changes as you want, even after patching text. The positive part of it is that patching is way more fast than the PSX version and you can see the the changes very quickly.

    Good luck.

    • Modding version: PSX
  • Gnarw, hiss, grrr and some other zombie noises...
    Pages: [1]